Coś piszczy na wolnych obrotach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dywiko
    Classic
    • 2013
    • 17

Zamieszczone przez leonn
    Zamieszczone przez luckd
    Jaki olej polecacie do O1 1.6 bfq?
    Sto razy było, ten
    No właśnie na ten olej też się nastawiłem do mojego. Z tego co wiem wcześniej był 10w40. Może być teraz 5w?
  • iFi
    Elegance
    • 2012
    • 906

Cześć

Piszę o swoim problemie gdyż zaczyna się karuzela z ASO a może ktoś z Was miał taki przypadek. Mój samochód piszczy na wolnych obrotach. Dźwięku tego nie było wcześniej na pewno (inne samochody w salonie też nie mają takich objawów). Dźwięk wydobywa się po stronie pasażera, na wolnych obrotach, gdy silnik jest dobrze dogrzany. Gdy ostygnie wszystko wraca do normy...

Jakiś czas temu byłem w ASO i zdiagnozowano pompę wody do wymiany. Została wymieniona ale problem powrócił po mniej więcej tygodniu, może dwóch.

Może macie jakieś sugestie?

[ Dodano: Sro 31 Paź, 12 12:50 ]
    Gdyby ktoś się spotkał z czymś podobnym (filmik nie jest mój):

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Tutaj słychać ten pisk do momentu odkręcenia korka.... U mnie jak na razie pisk ucichł. Pewnie jak zrobi się cieplej powróci...

[ Dodano: Sro 31 Paź, 12 12:54 ]
    O fuck:

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Kurde, ciekawe co jeszcze nas spotka :[

Komentarz

• miroj
      Classic
      • 2012
      • 3

U mnie jest taki sam objaw mam przejechane dopiero 13000 km czy to na pewno pompa

Komentarz

• iFi
        Elegance
        • 2012
        • 906

Ciężko powiedzieć. Ja miałem już wymieniona dwa razy i znów piszczy. Bylem dzisiaj ponownie w aso ale jak na złość przestało. Każda wymiana pomagała na jakieś dwa tygodnie później od nowa to samo. Zastanawiam się czy swojej roli nie ma tutaj korek w zbiorniku wyrównawczym. Być może to on nie odbija odpowiednio i pompa siada. Ciężko cokolwiek powiedzieć

Komentarz

• miroj
          Classic
          • 2012
          • 3

U mnie już nawet po odkręceniu korka nic nie daje chyba pojadę do ASO

Komentarz

Pracuję...